Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Kampen, bruisende Hanzestad aan de IJssel. Ontdek ook de omgeving rondom Kampen

Regio IJsseldelta

Kampen is één van de prachtige Hanzesteden en gelegen aan de eeuwenoude IJssel. Maar wist je ook dat Kampen in de toeristische regio IJsseldelta ligt? De regio IJsseldelta bestaat uit Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt en ook tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis zijn een grote trekker voor de regio. Naast cultuur en historie in de Hanzesteden bieden de IJssel en het Zwarte Water tal van mogelijkheden voor de watersporter. Bovendien zorgt Nationaal Landschap IJsseldelta voor een afwisselende natuur. In de IJsseldelta kun je heerlijk uitwaaien, wandelen en fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in één van de oudste polders van Nederland.

Unieke combinatie van stad en land

De rijke historie, de karakteristieke (Hanze)steden en dorpen, het cultuurhistorische landschap en de vele monumenten en kerken die de IJsseldelta bezit, zijn unieke kernkwaliteiten. Ook bevat de regio IJsseldelta bijzondere natuurwaarden die zich kenmerken door de grote openheid en het rustieke karakter. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de IJsseldelta heeft het mooiste dat ons land te bieden heeft. Ontdek de vele verhalen die het gebied te vertellen heeft zelf en vertel ze door.

Hanzestad Kampen

Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad.

Tips:
•Wandel langs de uiterwaarden van de IJsseldelta of door de bijzondere Hanzesteden Zwolle, Kampen of Hasselt met het Wandelroutenetwerk IJsseldelta.

•Ontdek en proef de IJsseldelta met de fietsroutes van (H)eerlijk IJsseldelta door Mastenbroek of Kampereiland of fiets één van de vele knooppuntenroutes door Nationaal Landschap IJsseldelta.

•Vaar een rondje IJsseldelta: over het Zwarte Meer, het Zwart Water en de IJssel.

•Wilt u tijdens het Kerst in Oud Kampen blijven overnachten? De regio IJsseldelta biedt veel overnachtingsmogelijkheden.

Meer informatie over de IJsseldelta:
Internet: www.ontdekdeijsseldelta.nl
Facebook: IJsseldelta
Twitter: @IJsseldelta