Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

b_320_0_16777215_00_images_kamperkogge_KamperKoggeIMG0842.jpg
Tijdens Kerst in Oud Kampen op zaterdag 19 en zondag 20 december is toch een kogge te bewonderen aan de IJsselkade. De Kamper Kogge neemt tijdens het tweedaagse theaterfestival de honneurs waar van de IJsselkogge, die nog een maandje langer op de bodem van de rivier blijft rusten. In eerste instantie was het de bedoeling dat het eeuwenoude wrak half december al gelicht zou worden en dan mogelijk te zien zou zijn voor publiek, maar vanwege onder meer bijzondere vondsten is dit verschoven naar de tweede helft van januari.
De voor de gelegenheid sfeervol verlichte reconstructie van het handelsschip uit de veertiende eeuw meert af achter de bekende salonboot de Veerman van Kampen, aan het Van Heutszplein."Het is voor het eerst dat we tijdens Kerst in Oud Kampen met de kogge aan de IJsselkade liggen", aldus Reijer van 't Hul van de Stichting Kamper Kogge. "Bezoekers kunnen het schip bekijken en op de kade staat een tent waar allerlei koggespulletjes verkrijgbaar zijn, zoals onze kerstkerkjes. Ook laten we een duikpak zien waarin wordt gedoken naar de IJsselkogge, beschikbaar gesteld door de mensen van aannemerscombinatie Isalacogghe."
De Sprooksprekers van de Kamper Kogge zijn dit keer niet 's avonds tijdens KiOK te beluisteren, maar zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur bij Plantage Boekhandel Bos (Oudestraat 41-43). De verhalenvertellers brengen dan een reeks ongebruikelijke kerstverhalen ten gehore van onder andere Roald Dahl en Heinrich Heine. Toegang is gratis.

De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland. Meer informatie: kamper-kogge.nl en facebook.com/kamperkogge.