Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

b_320_0_16777215_00_images_nieuws_Frozen_op-stelten-Stefan-Lanjouw.png
Entree betalende bezoekers: ,,Goed dat jullie dit eindelijk doen...''

KAMPEN - Theaterfestival Kerst in Oud Kampen heeft in twee dagen tijd circa 100.000 bezoekers naar de Kamper binnenstad getrokken. ,,We zijn ongelooflijk trots'', laat Gerrie Kragt namens de stichting weten. ,,En ook op het feit dat zich geen incidenten hebben voorgedaan. Maar zeker ook op onze honderden vrijwilligers die de gasten twee fantastische avonden hebben bezorgd''.
Aangetrokken door het aangename weer vermaakten de bezoekers zich onder andere met de nostalgische kermis op het Van Heutszplein en de schilderachtige doorkijkjes naar kerst uit een ver verleden in de Buiten Nieuwstraat. Ook was er weer veel belangstelling voor het sfeervol aangelichte Keizerskwartier en de optredens van jeugdtheaterschool Ventura. Daarnaast trok ook de Kamper Kogge aan de IJsselkade weer de nodige bezoekers, zeker nu wordt gewerkt aan het opduiken van het middeleeuwse koggewrak verderop op de IJssel.
Betaalde route
Een inventarisatie moet nog duidelijk maken hoeveel van de honderdduizend bezoekers gebruik hebben gemaakt van het betaalde gedeelte van het theaterfestival. Voor het eerst in de geschiedenis (al weer 16 jaar) werd entree gevraagd voor een deel van de optredens. Dit vanwege oplopende kosten en teruglopende subsidies, maar Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen denkt niet dat die twee euro entree de bezoekers hebben tegengehouden. ,,In tegendeel'', aldus Kragt. ,,De poortwachters kregen vaak te horen: goed dat jullie dit eindelijk doen, dat hebben we er graag voor over''.

Foto: Stefan Lanjouw