Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

b_320_0_16777215_00_images_nieuws_GonnySleurinkDirkmaat2.jpg
Op zondagmiddag 24 januari heeft Gonny Sleurink uit handen van burgemeester Bort Koelewijn de prijs in ontvangst mogen nemen voor het maken van de winnende foto van de fotowedstrijd 'Kerst in Oud Kampen 2015'.

De prijs werd haar overhandigd op de vrijwilligers bedank-middag van Kerst in Oud Kampen in restaurant de 4 jaargetijden. De winnende foto toont het hoofdrolspeelstertje van de Musical-B klas van Ventura dat met haar klas de act "Roodkapje' op de Botermarkt opvoerde.

De jonge dame die op de foto staat afgebeeld, Nynke Vreugdenhil, heeft van de burgemeester een ingelijst exemplaar van de winnende foto overhandigd gekregen.

Het jury rapport
Welk beeld vangt het Kerst-in-oud-Kampen gevoel? Ieder jaar is daar de jurering op terug te voeren. Natuurlijk wordt er gelet op scherpte, kleur en compositie maar als een foto het "KIOK-gevoel" niet heeft, gaat ze niet winnen. Dit jaar was het ogenschijnlijk makkelijk, de jury was het razendsnel eens, deze foto is één-en-al Kerst-in-oud-Kampen.
Wat is dat dan, het KIOK-gevoel? Kerst-in-oud-Kampen is emotie! Kerst-in-oud-Kampen is weemoed, sentiment, romantiek, vertedering, warmte (aan de binnenkant), kou (aan de buitenkant maar niet dit jaar) en aandacht.

Technische fotogegevens:
Camera : Canon EOS 700d
Lens: EF S18-135
Sluitertijd: 1/80
Diafragma: 5.6
ISO: 800