Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

b_320_0_16777215_00_images_nieuws_Dansact-bij-de-Buitenkerk-klein.jpeg
Drukte komt vroeg op gang, crowd management leidt bezoeker in de juiste banen

KAMPEN – De eerste avond van het theaterfestival 'Kerst in Oud Kampen' heeft zo'n 40.000 bezoekers getrokken, iets meer dan vorig jaar. Volgens organisator Gerrie Kragt kwam de drukte al vroeg in de avond op gang, ondanks de paar druppels regen die er soms vielen. In de volle stegen en straten vermaakte iedereen zich prima met de tientallen theateracts, kraampjes en uiteraard de nostalgische kermis.

Studenten van Landstede uit Zwolle werden net als vorig jaar ingezet om de drukte in de Kamper binnenstad in de juiste banen te leiden, in samenwerking met de politie en Stadstoezicht. Dat werkte; als bepaalde stegen vast dreigden te lopen, werden omleidingsroutes ingezet waarmee de bezoekers uiteindelijk weer op een rustiger deel van het parcours konden aansluiten.

Films en sprookjes

De bezoekers werden in de Oudestraat onder andere verrast door optredens van filmhelden als The Blues Brothers, Laurel en Hardy en Charly Chaplin. In de aanliggende stegen waren het vooral sprookjes als Aladin en de Soete Suickerbol waaraan mensen zich konden vergapen. Net als voorgaande edities was ook de motortent van de steile wand en het nostalgische vlooientheater weer een succes.

Zondag weer!

Na zaterdagavond is de pret nog niet voorbij; ook zondag van vier uur 's middags tot negen uur 's avonds staat de Kamper binnenstad weer in het teken van Kerst in Oud Kampen. Voor meer informatie, kijk op www.kerstinoudkampen.nl of bezoek de Facebookpagina met onder andere filmregistraties van de eerste avond.