Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

KAMPEN 'De organisatie van Kerst in Oud Kampen gaat de zondag betrekken bij het populaire tweedaagse evenement. Dat betekent dat KiOK niet meer op vrijdag en zaterdag, maar op zaterdag en zondag wordt gehouden.

Er liggen volgens Jan Liefting, bedenker en artistieke man van KiOK, zowel financiéle als organisatorische redenen ten grondslag aan deze opmerkelijke koerswijziging. 'Het wordt steeds lastiger om vrijwilligers te vinden op de vrijdag. Vaak moeten mensen er speciaal vrij voor nemen. Daarnaast zitten de jonge deelnemers s'middags vaak nog op school. Die moeten zich dan haasten om precies op tijd aanwezig te zijn bij de voorstellingen. Ook hebben we de laatste jaren gemerkt dat deelnemers op vrijdag steeds vaker worden lastig gevallen door pubers van twaalf tot zestien jaar, die in de stad rondlopen. In zijn totaliteit levert dat nogal wat stress op. Onze ervaring is dat het sfeertje op zaterdag veel relaxter is dan op vrijdag. Dat verwachten ook op zondag te bereiken. Verder denken we dat er op zondag veel meer bezoekers komen dan op vrijdag', licht Liefting toe.
De organisatoren zullen wel een zeer zorgvuldige afweging maken. De zondag ligt bij bepaalde kerkelijke groeperingen gevoelig in Kampen en de leiding van KiOK wil absoluut niemand provoceren. Volgens de gemeentelijke Evenementennota mogen er jaarlijks drie of vier grote evenementen worden georganiseerd op zondag, mits die de kerkgang niet verstoren en meer dan 50.000 bezoekers trekken.