Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

Burgemeester-KoelewijnVoorwoord Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen

Dankzij de hulp van vele honderden vrijwilligers verandert de binnenstad van Kampen weer een weekend lang in een magisch decor; twee dagen gaat onze stad terug in de tijd. Verbazing, verwondering en soms ontroering vormen de ingrediënten voor deze dertiende editie van het kerstspektakel. Of onze bestelling voor een laagje sneeuw op tijd is doorgekomen bij het KNMI is nog de vraag, maar we houden goede hoop!


Kerst in Oud Kampen staat dit jaar in het teken van het licht. Een prima keuze. Kerst is immers het feest van het Licht met een hoofdletter en zonder hoofdletter. Een heldere ster wees de weg naar het kind dat in Bethlehem was geboren. In de tijd is kerst ook een moment van de terugkeer van het licht.  Langzamerhand lengen de dagen weer, en krijgen we na een donkere decembermaand weer vaker het licht te zien. Maar ook voor Kampen is licht bijzonder; dankzij vernuftige lichtpunten worden de prachtige gevels in de stad op veel punten ’s avonds prachtig aangelicht. Ook de Nieuwe Toren komt  weer helemaal in het licht, en wel in alle kleuren van de regenboog.

Licht heeft de mooie eigenschap dat ze bijzondere details laat zien, in soms onverwachte hoeken. Licht verheldert en verbindt Kampenaren in donkere tijden. Dat de dertiende editie van Kerst in Oud Kampen maar een lichtend voorbeeld mag zijn voor de komende jaren!