Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

b_320_0_16777215_00_images_nieuws_1.-Theo-Ramaker-KerstinOudKampen_2017-5364-kopie.jpg
Fotograaf Theo Ramaker is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd die Kerst in Oud Kampen jaarlijks organiseert rondom het theaterfestival. Ramakers stuurde een prachtige portretfoto foto in, die door de jury werd beloond met de eerste prijs.

Een hoge diversiteit in beelden ontdekte de jury dit jaar tussen de vele foto's die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Niet zo gek; de thema's van Kerst in Oud Kampen waren dit jaar ook zeer divers en dus lieten ook veel fotografen zich hierdoor inspireren. De kwaliteit van de ingestuurde foto's was volgens de jury hoog, gezocht werd naar het 'Kerst in Oud Kampen'-gevoel van de bezoekers. In de drie winnende foto's werd dat gevoel volop aangetroffen.

Een portret dat blijft biologeren

De winnende foto is gemaakt door fotograaf Theo Ramaker. Het is een portret van een man die tijdens Kerst in Oud Kampen in Anton Piek sferen in alle rust een sigaar staat te roken. De jury omschrijft het als volgt: " Wat een heerlijk beeld. Een centraal compositie mét een prachtige inzet van de gulden snede. Ons karakter kijkt arrogant, vilein, verheven, vroom, u zegt 't maar. De gezichtsuitdrukking doet ons enorm afvragen wat er speelt in dat hoofd en dát is Kerst in oud Kampen, het feest van de fantasie! De belichting is perfect, de rookkringel mystiek en de mensenmassa die hem geen blik waardig gunt, verhalend. Een korte scherptediepte (F2,2)houdt ons bij de les en de blauwe achtergrond en reflectie daarvan zorgen voor een spannend contrast. Wederom een winnaar met KIOK in het dna.

Taaie klus voor de jury

De jury van de fotowedstrijd van Kerst in Oud Kampen (90.000 bezoekers in 2017) bestond uit vakfotograaf Stefan Lanjouw, voorzitster Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen, grafisch vormgever Willem Jan Kroneman, amateurfotograaf Anton Sollie en Joost Lemette van de PR-commissie van Kerst in Oud Kampen. Voor de wedstrijd werden in totaal 91 foto's ingestuurd door 19 fotografen. Winnaar Theo Ramaker kreeg zondagmiddag uit handen van wethouder Marieke Spijkerman zijn prijs overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers van Kerst in Oud Kampen in restaurant "De Vier Jaargetijden" in Kampen. Kerst in Oud Kampen staat dit jaar op de agenda op zaterdag 22 en zondag 23 december.