Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

KAMPEN – Hoewel de herfst nog maar net is begonnen, wordt achter de schermen van Kerst in Oud Kampen al weer hard gewerkt aan de komende editie van het festival. In het hoofdkwartier aan de Noordweg wordt al weer wekenlang getimmerd en geschilderd, en worden de muzikale acts tot in de puntjes voorbereid.

Kerst in Oud Kampen trok de afgelopen jaren telkens rond de 100.000 bezoekers in twee dagen tijd. Dankzij een succesvolle sponsoravond is de financiële basis onder het festival ook weer een stuk gezonder geworden: hoofdsponsor Bemog wist tijdens een inspirerende bijeenkomst op Kampereiland diverse nieuwe sponsoren 'aan boord' te krijgen.

IJsselkogge
De editie van Kerst in Oud Kampen 2015 belooft een hele bijzondere te worden, vanwege de mogelijke komst van de IJsselkogge naar de stad. Tijdens baggerwerkzaamheden werd enkele jaren geleden het wrak ontdekt van een ruim 500 jaar oude kogge op de IJsselbodem. Archeologen zijn momenteel bezig het wrak op te duiken, mogelijk dat tijdens de editie van het Kamper kerstfeestje het wrak aan de IJsselkade te zien is. Een mooi extraatje rondom een toch al sfeervol feest! Kerst in Oud Kampen wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 december, het complete programma wordt binnenkort gepresenteerd op deze site.