Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen
Kerst in Oud Kampen kan alleen bestaan met de hulp van vrijwilligers. Wij zoeken vrijwilligers vanaf woensdag 19 december t/m maandag 24 december 2018

Contact: vrijwilligers@kerstinoudkampen.nl (Jos Hogenbirk)

DIRECT AANMELDEN! of lees verder:

Wij hebben verschillende vrijwilligersvacatures, maar als u op een andere manier iets kunt en wil betekenen dan horen wij het graag. 

Logistiek en decor
Omschrijving:
in de week vóór KIOK en tijdens het evenement het 'decor' van Kerst in Oud Kampen inrichten: kerstbomen, strobalen, bouwhekken, en rekwisieten moeten op de goede plaats terecht komen, daar is vervoer voor nodig. Het spelersverblijf wordt ingericht, doeken opgehangen, lantaarns geplaatst. Ook kassa's en marktkramen horen erbij!

Tijden:
enkele dagdelen op donderdag, de hele vrijdag en zaterdag, zaterdagavond ook later. Zondag vooral 's middags en 's avonds. Vooral voor het opruimen na 21.00 zijn veel vrijwilligers welkom!

Horeca

Omschrijving: als horecavrijwilliger ben je voor de bezoekers hét gezicht van het festival en heb je veel contact met de bezoekers. Het kan ook hard werken zijn, maar altijd in een gezellige omgeving. De bar heeft een barhoofd, hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor jou. Naast de bar is er ook een hamburgerkraam die door het horecateam bemand zal worden.

Tijden:
zaterdagmiddag en avond, zondagmiddag en avond

Parkeren en verkeer
Omschrijving: tijdens KIOK komen er veel artiesten, leverancier en vrijwilligers met de auto. Hier is een bepaald gebied voor gereserveerd, maar niet iedereen mag hier parkeren. Met de parkeer & verkeer vrijwilligers ben jij er verantwoordelijk voor dat de auto's op de juiste plek staan en dan alleen de mensen die toegang tot dit gebied hebben er binnen komen. Ook het publiek van buiten de stad moet op aanwijzingen van het team parkeren en verkeer zijn of haar auto parkeren.

Tijden: zaterdagmiddag en avond, zondagmiddag en avond

Gastheren en gastvrouwen
Omschrijving: gastheren en gastvrouwen zijn de spin in het web als het gaat om informatievoorziening naar publiek en deelnemers of artiesten. Als kassabeheerder, poortwachter of op de nostalgische kermis bent je het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Daarnaast begeleiden de gastheren en – vrouwen spelers naar hun speellocatie en vormen zij het aanspreekpunt voor individuele acteurs en complete theatergezelschappen. Je neemt ze – soms letterlijk!- aan de hand en zorgt dat ze goed op hun plek komen om daar het beste van zichzelf te laten zien.

Tijden: zaterdagmiddag en avond, zondagmiddag en avond

Achter de schermen: kostuums, grime, catering
Omschrijving:
achter de schermen werken de vrijwilligers van Ventura om alle spelers er prachtig uit te laten zien. Maar ook de magen moeten worden gevuld, want het is hard werken om op het podium te staan. Achter de schermen wordt er voor de spelers en deelnemers van het programma gezorgd. 

Tijden:
zaterdag en zondag de hele dag en ter voorbereiding op vrijdag het één en ander 


Wij danken u alvast hartelijk voor de hulp om Kerst in Oud Kampen opnieuw een groot succes te maken.


DIRECT AANMELDEN of mail voor vragen: vrijwilligers@kerstinoudkampen.nl